Assalamualaikum :) i'm Munirah. this is my blog. i'm writing things that bugged in my mind, do respect me if u wanna me to respect u :) family . friends . him :) they are all mine. i become stronger with them by my side :)

Wednesday, February 6, 2013

this is not the end of it

Assalamualaikum

yeayhhh this is not the end of it ! I'll stay strong and faced the reality of I need to be more independent and strong.

Too much laugh, made me realize that there will be dark side where the clouds could appears and covers the sun from giving the light. 

Stay strong and less curse, make du'a :) Seriously kinda disappointed with myself sebab bagi peluang dan ruang untuk syaitan menguasai nafsu dan akal fikiran. I should be more calm and think more or yeayhhh berdoa banyak banyak may Allah gave its best for me. 



lagi banyak ruang yang dibuka, lagi mudah dipengaruhi syaitan :/ keep that in mind mun ! 

last, forgive everyone that had make mistakes with you. We never know if Allah give us a chance tomorrow to live.



Saturday, February 2, 2013

usha tangga kejayaan. man jadda wa jadda

Assalamualaikum.

on 30/1/2013, result sem1 UIA telah pon boleh di check. Alhamdulillah aku lulus semua subject, syukur tak terhingga sebab rasa macam banyak sangat subject yang aku jawab sambil lewa plus subject subject membaca :/

Alhamdulillah jugak result still atas 3. sangat bersyukur sebenarnya. 

okayh itu juga bukan main point sebenarnya.

tahu tak ape perasaan nya bila someone yang kau taw die biase biase jeh dalam sesuatu subject, then selalu merujuk kat kau on that subject, suddenly got higher marks than U got ? I felt soooooo disappointed :/ with my own self actually.

yes I admit yang die banyak tanya aku, mungkin usaha die kerja keras selama nihhh. Tak macam akuuuu :/


pepatah arab, man jadda wa jadda yang bermaksud siapa berusaha, dia berjaya :') the effort that she made to achieve that result really suits her. Aku rase macam sangat sedih yet kecewa sebab aku tak usaha bersungguh sungguh macam die. Bongkak sangat kan ingat dah pandaiiii :/ 

Kita patut jadi seperti padi, lagi berisi lagi tunduk. Tapi jangan lah sesekali sombong untuk berkongsi ilmu itu. Ilmu yang dikurniakan pada kita hanya lah pinjaman semata-mata semuanya milik Allah yang Esa. 

Pengajaran buat diri sendiri untuk lebih fokus dalam kelas time lecturer mengajar, jangan banyak sangat mengelamun. Get an enough sleep *kat rumah takpe*. solat jangan tinggal. Sentiase buat revision after class *this one kinda hard act* but will try insyaAllah :')  All these things harap dapat berjalan lancar sem depan :)

semoga result next sem lebih baik insyaAllah :')