Assalamualaikum :) i'm Munirah. this is my blog. i'm writing things that bugged in my mind, do respect me if u wanna me to respect u :) family . friends . him :) they are all mine. i become stronger with them by my side :)

Saturday, December 3, 2011

blogger macam mana kah anda ?

assalamuailaikum :)

lame tak menghupdate ! nak kate busy tuh aku pon tak tahu busy hape haha. kerja (?) memang tak lah busy ! haha sambil kerja sempat je aku online :D haha okayhhh kalo di teruskan cerita kau nih kang, dah boleh tukar tajuk entry dah :D mari,

jadi, blogger bagaimankah anda ? *cett skema habes !

1. blogwalking, tinggalkan jejak dekat shoutbox.
owhhh yang ni mesti ramai buat kan ? tak bace pon entry die , bukak je blog tuh terus scroll up and down carik shoutbox die an ? hehe aku faham, kadangkadang selalu pon aku buat haha, tapi aku selalu fikir, kalo aku buat kat orang, orang mesti buat benda yang sama kan ? haha

2. blogwalking, komen kat entry.
nak tanya lah an, kalo kau tulis blog, kau nak tak orang komen entry kau ? to be honest, aku suke kalo ada yang komen entry aku, means ade yang mungkin ade pendapat lain, and for sure, orang tuh bace entry aku,  bukan sekadar blogwalking palsu ! tapi kalo blogger blogger femes macam cik epal ke ayeem ayeem ke fatin liyana ke maria eleena ke, aku sure deorang dah tak kesah dengan komen yang beriban setiap entry deorang tuh ! haha tapi an, sekali dapat komen dari haters, boleh meransang otak menyampah jugak lah an dapat komen -..- haha

3. silent reader.
yang ni, sume tahu lah kan ? bukak bace, go thru sume entry die, tapi tak tinggalkan sebarang jejak pon, kat shoutbox or even comment entry tuh :)

kalau follow blog pulak (?)

1. follow kawankawan or family
yelah, dah die inform kau die ade blog, siap publish kat fb ke twitter ke bagai, takkan kau tak follow an ? haha bagi aku, aku suke follow :) bukan sebab hanya jage hati die, tapi yelah kadang kadang kita tak tahu die rase ape sebenarnye, and ape latest things jadi kat die ke ye dok ? jadi kalo follow tuh kan macam senang nak tahu latest info dari die :) die pregnant ke dah nak kawen ke dapat kerja ke :D most people ade blog, they shared their personal stuff an ? :) *tapijangannakoverpersonalsangatlahkan :) kan senang kalo follow :)

2. blogger 3c, cantek, comel cak *okayh kacak !
yang nih, takleh deny lah an ? haha ade sekali tuh, kawan aku cakap, 'alahai follower die banyak pon sebab die tuh cantek, comel, cakap bukan main sopan' laki mane yang tak suke ? meh habaq mai kat ceq , aku pon suke ! haha yang kacak pulak (?) nehhhh, takde kot yang aku follow :D

3. blogger yang update dengan fashion
kau nak tengok latest fashion, kau bukak blog die, tengok how she/he dressed.. 5 hari lepas tuh *or kuranglebih, ramai akan pakai macam die ! jadi nak digelar someone yang uptodate ngan fashion, follow blog die ! haha

4. follow blogger dah femes ames!
kang kalo ade kengkawan cakap pasal die kang, korang likee, 'sape plak tuh ?' makanya yang femes ames tuh pon korang mesti follow kan ? :D

5. penulisan menarik, even tak ramai follower :)
yang ni aku suke follow :) stok stok tak kejar populariti haha tapi cara die tulis superb lah wa cakap lu ! benda yang die tulis hakikat and bahasa die guna cantek dan kena :) *takmacambahasatulisakulahpasti :D

6. lastly, blogger yang kelakar
yang ni, dibaca dikala mengantok, maka yang ngantok pon tak jadi tidur akibat ketawa yang berlebihan haha contoh macam ayeem ayeem ke hamzah ian ke :D tapi kadangkadang kau suke sebab unsurunsur lucah die kan kan kan ? haha sila jangan nak deny ! confirm ! tapi aku tak lah :) serius tak *sambilbuatmukainnocentcomel :D haha pigidahhhhh !

jadi, follower bagaimanakah anda ? and blogger mana yang anda anda anda yang macam konon beriban je tengah bace ni ? ;) renung-renungkan dan selamat beramal :D

p/s time aku tulis kan, aku macam rase ade blogger femes ames yang pernah buat entry camni jugak, tapi tak henggat --' sape eeehhh ?


ehh ehhh comel cantek kacak hensem, nak pergi bercuti percuma (?) tekan SINI :)

24 comments:

alyaclumsy said...

semua :p kdg2 kena ikut kerajinan jugak. kalau tak rajin nak komen, silent reader je. hihihi.

munirah said...

haha agak lah ! lupe, kadang-kadang macam bloggerblogger hotsetap tuh an, malas je nak comment :D idk why :D

kura said...

gua 2 + 6. so 8! hahah

soffya cik bulan said...

no 3...
no 5:perasan lah saya hahahaha

btw thnks singgah belog .
keep in touch ye

(hari ni tiba2 dpt hidayah... rajin nk drop komen pulok. hehe)

munirah said...

kura, which 2 ? :D haha

munirah said...

kak sofya, ur welcome :) insyaAllah :)

cheqwa said...

saya blogger yang semua kategori di atas! weeeheee ^_^ suka hamzah ian :)

NHMS said...

penulisan anda menarik! (bangge la tu) hehe

dah rmai wt entry camni. tp versi laen. nice btw , like ;)

munirah said...

cheqwa, haha samaaa :)

munirah said...

NHMS, penulisan sape sape ? haha thanks btw :)

Selendang Merah said...

sm blogger num 2,3 n6..hehehe

Cik Mira Hassan said...

selalu jadi9 silent reader ja. btw, selain dr yg kat atas org suka follow blog yg sarkastik sikit...hehe.

Cik Mira Hassan said...

selalu jadi silent reader ja..hehe.

NHMS said...

penulisan kamoo laa munirah! hehe ;)

unieMARKS :) said...

Gua ikut time kalau rajin comment, tapi jarang comment baca baca blah. haha.

Dan gua suka stalk org. Hobi. Tengok bloglist org or jumpa kat comment mana mana blog. gua stalk. haha.

Suka doodle2 punya blog or kelakar or yang sempoi ayat dia.

#jadi macam entry plak comment gua kat sini. haha

munirah said...

NHMS : thanks :)

uniemarks, haha kadangkadang stalk tuh besttttt kot :D

munirah said...

cik mira, kadang kadang pon sama :) sarkastik ? haha pon bolehhhhhhh :D

chEntA said...

nice entry dear..
erm..rsenya mcm lebih pada yg silent reader dan komen kt entry org..serius,mmg suka kalau ada org yg komen kt entry kita..hehe..=)

~ayusleeping~ said...

ayu yg no.2 ...^_^

TwIstiEs*meSti Mau* said...

we both young,we nwver,,...hahah

xingt liriklaa...haha

singghyer..

Elie Lily said...

elie suka comment, shout then keep in touch dengn semua blogger yg rajin coment blog elie! :)

LiaDiyanah said...

6, blogger yang klakar... part tu yg best tuh bkan sume org blh wat...den sendiri pown alahai agak2 bru kat lowest level kot haha...susah tu nk cri...anyway ur blog is interesting lorh :D nk terjah entri laen plak..adios ^^

munirah said...

elie, auwww auwww thanks terharu ;') haha

munirah said...

LiaDiyanah, thanks babe :)