Assalamualaikum :) i'm Munirah. this is my blog. i'm writing things that bugged in my mind, do respect me if u wanna me to respect u :) family . friends . him :) they are all mine. i become stronger with them by my side :)

Monday, April 19, 2010

ifah+mental arithmetic+masker telur..hahaha;p

http://emo.huhiho.com
hahaha;p belum pape dh nk gelak..ni sume gara2 adik aku ifah..cmni..igt x plan aku nk berbaik dgn dier..well,aku dh jumpe bberapa cara la slain menghabiskan duit aku blanja dier blik sekolah kan..iaitu dengan ajar dier mental arithmetic..pe plak mentang ni yer?hurmm..mental arithmetic ni kire cepat..bygkan korg leh mengire smpi 99 dengan gune due tangan jer..hebat x?hahaha;p nk dijadikan cite..last time dier g klas tuh blik jer dier trus menangis cam org gile..mesti la aku yg nk berbaik ni sebok wat amek berat kann..ahaha;p jahat nk mampos aku..rupe2 nyer..cikgu dier wat test n sape bgus dpt gule2..dier x dapat.."alaa.gule2 jer pon..k.uni leh beli ag byk bg kat ifah..ifah jgn la nagis yer?," aku ckp..nk berbaik cmni la cre2 nyer yer..agaga;)) sbnrnye adik aku ni nages bukan sbb gule2 yg x sberape tu..tp sbb dier sorg jer bdk pompuan yag x dpt!sedeh nyer aku dgr.. pastu aku ckp la..xpe2 nnt k.uni ajar ifah k..ifah jgn la nangis..sob2*smbil pure2 nk nagis gak..haha;p well,since dlm adik-beradik aku..aku pling tggi level balaja benda alah ni..so aku la pling terer..haha*bagge doe..http://emo.huhiho.com

malam ni..aku ajar la dier..then bpk aku blik dr surau..dier tanye..sape ag x makan nih?aku ckp la..uni..nape?ayam dh xde la..ayah aku dh makan!aku x kesah pon mkn ker xmkn ke..tp ma aku ckp..haa..g amek ayam sekor..opss silap seketul..pastu yg lain msuk dlm peti..aku pon melakukan la ikut arahn..bertindak mengikut arahan!agaga;)) pastu aku nk tarok tepung..then aku bce yg b4 trok tepung..lg baik klo kite salut dgn telur putih..aku pon g la amek dlm peti..dh alang2 ade 2..watpe nk sia2 kan..betul x?

haa..b4 aku salut kat ayam 2..aku trok la kat muke..sbb telur putih ni elok jadi masker..bile dh pakai mask..mne leh ckp byk..xlh ckp pon sbnrnye sbb..dier tgangkan kulit kite..aku kan tgh ajar adik aku..sambil tolong dier wat h/w mental tuh..b4 aku akn ckp betul..klo salah aku akn wat same2..then,kbtuln salah jawapan dier tu..aku pon wat la signal yang salah n gerak gaye..jom wat same2..tp dier cm xphm..n dier pelik r asal aku x ckp ni..hahah;p dier tnyer aku.tp aku xlh nk jwb la kan..
then..dier bgun..ehh..bdk ni nk g mne lak..rupe2 nyer dier g kat ma aku..then dier tny slow jer..konon xnk aku dgr..tp aku dgr la..dier tny..ma,nape uni x ckp?dier dh bisu ker? http://emo.huhiho.compastu ma aku gelak2..aku tgh thn gelak ni..akhir nyer terkeluar sbb ma explain kt dier..uni pakai mask la ifah..pastu dier dtg kt aku..dier ckp..oowh..aku tau nape ko x ckp..bhaahahahahahahaahaha http://emo.huhiho.com aku gelak2..abis muke aku..hahaha;p

p/s: nasib baik la ko adik aku n aku nk berbaik ngan ko..klo x..dh lepuk dh..ahahaha;)) aku kakak yg kejam ke?xkannn..hahaha;DD


4 comments:

syue said...

kau memang kejam mun, kau memang kejam! wahahahahahaha. btw, lawak la kau ni ;D nak jadi kakak yg baik, tk paya pura pura weh. hahaha. tgk aku, disayangi selalu oleh adik aku xDDDD *lg bangga xDD

munirah dianuddin said...

hahaha;p tp skang dier dh sygg aku la..haha;p ko de adik sorg jela..mmg r kne sygg..

m.u.T.i.a said...

hahha btol taw xpe ko neyh memg klako r haha

munirah dianuddin said...

hahaha;p