Assalamualaikum :) i'm Munirah. this is my blog. i'm writing things that bugged in my mind, do respect me if u wanna me to respect u :) family . friends . him :) they are all mine. i become stronger with them by my side :)

Sunday, May 16, 2010

semoga berjaya!

ermm..ttetibe cam blurr la plak nak tulis ape padahal dalam kepale dh kate 'nak tulis pasal offer letter' tapi..macam ape yang korang bace ni la..tak start2 ag..ape yang aku tunggu sebenarnye? ermm..ntah la.*cepat la cik mun oii..HAHAAHAHAHA;DD

okeyh sebenarnye nak cakap pasal tawaran yang aku dapat..ehh..macam penah cite je..tak kesah la..sambung balik..jangan kona2 dah.. aku dapat tawaran ke matrikulasi teknikal kat pahang n uitm seri iskandar kat perak..alhamdulillah..tapi sebabkan due2 nya JAUH sangat..n memandangkan probability ma n ayah aku melawat memang kecik..jadi ma yang nak sangat anak dare dier ni masuk uia telah mengajak aku ke uia di pj pada beberapa hari yang lalu *tak ingat la specific date..haha;p pastu setelah mengisi borang2 yang berkenaan kiteorang jumpe la kejap kawan ma yang keje kat situ *cam nak mintak tolong dier la.. tapi aku dah decide n tulis kat form 2..kalo aku tak dapat architecture..aku tanak..baik aku amek uitm kannn..masuk ofis p.cik 2..dier tanye...

kawan ma: ermm..tengok result
aku: jap ek..sebab dah hantar kat kaunter *ngok sape suh tak bawak lebih
kawan ma: ermm..nak amek kos pe ye?
aku: orang nak kos architecture..
kawan ma: owh..hurmm..lepas ni..okeyh la..next week kite kol..then cek on9 or kite akan bagi terus la offer letter
* aku n ma cam terkejut..kejap nyer..biar betul p.cik ni..result aku xde la baik mane n takde la baguss..sedangsedang saje..
kawan ma: *sambung balik..dier tengok kiteorang senyap je.. ermm..saya berterus terang la..result dier layak untuk kos ni.. kalo tak layak saya akan terus terang yang tak boleh..

pastu ma ngan dier sambung sembang pasal pe ntah..aku wat dengar tak dengar jela..tak paham sangat..hahaha;DD

setelah sekian lame..orang sebok tanye.. 'mun..ko g mane matrik or uitm?' aku..ermm ntah la..serius takleh nak ckp camne..sebab kang kate g uia..surat pon tak sampai2 ag..jadi aku jawab la 'nanti kalo aku dah decide aku g taw 1 dunia keyh' hahaha;DD maka, sume pun bengang ngan aku..* m.cik..ko ingat ko sape? hahaha;p

jadi semalam malam..telah berchatting ngan adil *dier ex-clasmate aku..dier dpt uia gak n dier kate surat sampai dah tadi..aku plak pelik la..pasal aku tak dapat pon surat? posmen ni tak jumpe jalan g umah aku ke? hish! hati dah berdebar-debar kebetulan plak aritu aku x cek mail box..sebab ayah kunci mail box umah sebab de budak yang suke bukak..then main campak-campak je surat 2.. *nakal betul la budak2 ni..babab kang! jadi pagi tuh..setelah semalaman tak boleh tido..aku dengan excited nyer g kat mail box..ade la! masuk rumah terus tanyer ayah 'ayah,semalam ayah tak check mail box ke?' ayah jawab balik 'ehh..ayah cek la' maka kakak pon cakap 'jumaat kot..ayah dah lupe la tuh' hahaha;DD

jadi mulai esok..iaitu hari isnin..aku akan mule prepare sume document..isi borang..fotostat..kemas barang..n pegi beli barang..sepatutnyer g arini lepas isyak *tunggu ayah balik surau..tapi lepas maghrib je..ayah tros tido..

akak: uni..g la kejut ayah tanye nak g ke tak?
aku: alaa..*pemalas.. pastu azan isyak
ma: g kejut ayah tu..suh dier solat dulu..pastu sambung la tido tuh
aku: ayahhh..bagunn solat isyak *kat ruang tamu aku jerit..haha;p pemalas nak bgun dari kerusi

ayah pon bgun..pastu akak tanye..'ayah nak g tak?' ayah..'malas la..takde mood' aku.reda jela..takleh paksa-paksa..ayah yang bayar..HAHA;DDjadi..esok dah kena rajin dah..takleh nak bagun lambat-lambat bak kate ma..kena biasa kan diri..nk belajar kann

p/s: aku cuma nak cakap yang aku layak amek kos 2..bak kate kawan ma aku..bukan sebab aku anak ma aku..http://emo.huhiho.com

sekian..kurangkan gula dalam minuman..lebihkan dalam senyuman http://emo.huhiho.com*entah betul entah tak..HAHA;DD

2 comments:

syue said...

mengada ngada gile tknk jauh jauh. hahaha. dh 18 tahun kot kau ni mun, HAHAHAHA :-)

mun said...

ko jeles! biar la aku..haha;DD nnt ma n ayah aku tanak lawat la;(