Assalamualaikum :) i'm Munirah. this is my blog. i'm writing things that bugged in my mind, do respect me if u wanna me to respect u :) family . friends . him :) they are all mine. i become stronger with them by my side :)

Wednesday, May 19, 2010

penat ouh;(

waa...lame sudah aku tidak mengupdate blog..ade banyak citer sebenarnye nak diceritakann..tapi..jari ni cakap malas la nak taip;p *jari plak yang salah..haha;DD padahal aku yang malas nak update http://emo.huhiho.commonyet ni kecoh plak wat 'no' kat aku;p

 *ciplak ni dari p.cik goggle..dier tolong carikan;))

okeyh..minggu ni cam bz sebab aku bru je dapat offer letter dari uia tuh..nak masuk ahad ni kot..ingat nak start ari isnin seperti yang dijanjikan pada diri sendiri..tapi sifat malas yang dah tertanam ni plus ayah yang malas nak layan kerenah aku cakap..kite mulekan sume nyer ari selase okeyh? uni ikut ayah je;)) *bajet anak mithali..HAHA;DD

maka pagi selasa tuh selepas solat suboh..macam biase berura-ura nak sambung tdo..then ayah panggil..uni,sini kejap..aku dengan rase malas plus ngantok..http://emo.huhiho.combangun..

aku: nape ayah?
ayah: arini g uia settle sume..n bukak akaun bank muamalat tuh
aku: ye..memang kalo boleh nak settle arini gak..jangan risau la;p
ayah: nah *bagi not RM50..bukak akaun 20 je..lebih kasi balik..HAHAHA;DD
aku: ehh..bukan keep the change ke?ahaha;))

aku ditemani kakak aku..sebaik ade dier..tak la sorang-sorang je kehulu-kehilir kat uia tuh.. datang ngan ma..strait trus g ofis dier tuk ma 'check in'..haha;p then kiteorang g breakfast..kat kantin cik syida *kawan ma dah tunggu nak breakfast same-same *c.syida x makan..kiteorg yang makan..haha;p b4 g kantin..aku n kakak singgah kat kedai fotostat..fotostat sume sijil..offer letter..n sebagainya *malas nak tulis;p

after makan..g klinic uia..nak wat ex-ray..agak lame la kann tunggu depan room 2..xde sape ke nak layan aku nih? aku tanye kat kakak aku..make..kami sebagai makhluk tuhan paling seksi dimuka bumi nih *ececeh..haha;p jgn percye tuh..snap gambar banyak bayak gne fon kakak..dah la fon dier xde bateri..haha;DD xpe la..gambar kakak gak bukan aku..ahaks;))

then kiteorang balik ofis ma balik..menyemak jap..ma ade meeting kol 10..jadi dier 'halau' kiteorang kuara dari bilik dier..hahaha;DD padan muke ko..jadi kiteorang g trus kat ofis cik syida nak mintak dier jadi saksi aku..untuk borang bantuan asasi..nanti kalo tak isi kang aku xde duit plak..haha;p cik.syida gak la yang copkan sume sijil aku..thanks cik syida;)) flying kiss untuk cik syida...amek ni..http://emo.huhiho.commmmmuaaahhhxx

then trus g bank muamalat untuk membuka akaun;)) ade ke p.cik n m.cik yang keje kat situ kate akuh punyer jari tak betul! sampai hati;( aku nyer ibu jari takleh 'kesan' haha;DD mane taw mesin 2 yang rosak..ade ke kate aku xde jari! hish..dah la kutuk ic aku..ic tu dari drjh 6 kot..memang la;p

then g pejabat pos nak beli setem hasil..pastu strait g jj..hahaha;DD *sempat shopping jap after solat zohor..sebab mayb ofis lhdn 2 tengah tutup sbb lunch time..jadi pusing2 la kat AA tuh..dapat la beli due pasang baju.. yey;))

setelah hampir siap sume document 2..*walaupun de salah banyak! aku tellah telupe 1 benda aku tinggal..amek gambar! hahaha;DD padan muke aku yess..tahniah la mun ko nyanyok;p

arini plak ayah mc..sebab cam de bengkak kat muke dier..aku mengambil peluang ni ajak ayah g beli barang umah n barang asrama..thanks ayah;)) habis pokai ayah aku.kakak la ni..banyak sangat berbelanja!hahaha;DD *pdahal aku pun same;))

sekarang ni tinggal
  • amek gambar ukuran pasport
  • suruh cik syida sign sket ag *aku salah..time kasih;p
  • cari barang-barang asrama yang ntah kat mane aku campak
  • kain putih *oppss..aku terlupe kena ade nih..sebaik ade;))
  • paking baju-baju..kemas barang yang nak bawak
huh..banyak lagi nih..harap-harap sempat;))

p/s: entri ni macam panjang je..mesti penat bace kann;p sori:)

2 comments:

syue said...

mun ngada ngada masuk uia! eeeeeeeee. marah ni. hahahaha

mun said...

haha;p jangan marah yer;))