Assalamualaikum :) i'm Munirah. this is my blog. i'm writing things that bugged in my mind, do respect me if u wanna me to respect u :) family . friends . him :) they are all mine. i become stronger with them by my side :)

Sunday, October 23, 2011

tak semua nya buruk .

assalamualaikum :)



zaman ada friendster, sume orang nak ada friendster. bila dah move ke myspace, sume orang pon nak bermyspace jugak , and sekarang nih zaman berFB , tell me.. sape takde fb haaa ? adik aku umur 9 tahun pon ada :D kengkawan die kat sekolah pon sebok dok fb jugak . haishhhh kanak kanak --' tapi nak cakap camne an , nape deorang tak boleh kita boleh ? unfair bukannn ?

owhhh tetapi bukan lah soal fb ni budak pon ade ke hape. the social networks itself actually. does it only bring harm kat kita terutamanya fb tegar macam aku ? *sedarpondirituhaaaa

well, lately ni aku dekat wall aku tuh penuh dengan orang yang dok share share macam macam, ade quote , ade gambargambar inspiring , ada jugak lah yang tak kannnn -..- tapi yang aku suke and bagusnya bila ada yang share pasal kematian, azab kubur, cara rasulullah hidup sihat, bendabenda makanan jiwa ni lah :) bagusss bukannn ?

yelah , takde lah kita online 24/7 tuh dok mengadap bendabenda tak bermanfaat bukannn ? well, aku cakap ni jugak peringatan buaat diri sendiri yang kerdil lagi hina ni jugak huhu kadangkadang bace, insaf 2 3 minit  haha sebab tu kita kena sentiasa diingatkan :)

kalo ada ilmu yang bermanfaat itu dikongsi :) nak simpan sorangsorang wat gapo ? wat perkasam mungkin ? maybe sedap (?) owhhhh dont be so selfishhh lah an sharing is caring maaaa :)

dalam banyak banyak tuh, yang ni paling aku ingat, tapi ni status update kawan aku jelah :D thanks hanis :)

ayat Qursi.

  1. baca pada saat keluar rumah . 70000 malaikat akan menjagamu dari semua sisi.
  2. baca saat masuk rumah .kemiskinan tidak akan memasuki rumahmu. 
  3. baca setelah berwudhu' . darjat mu akan dinaikkan 70 tingkat.
  4. baca pada saat nak tidur . malaikat akan menjagamu sepanjang malam.
  5. baca setelah selesai solat . maka jarak antara kamu dan syurga hanyalah kematian 
kesahihan nyer (?) aku tak boleh nak cakap lah sumber asli dari mana sebab ini pon di share , tapi yang boleh aku confirmkan , baca ayat qursi ni memang banyak manfaat nya :) pernah dengar kisah wanita islam yang tak dirogol kerana baca ayat qursi tuh (?) well it works with her, and with me tooo :) alhamdulillah, aku suka amalkan time nak tido , jadi aku memang susah nak bermimpi lah .. mimpi kan mainan tidur :D

jadi , mari samasama mengamalkannya :)

p/s : correct me if i made any mistake :) aku hanya manusia biasa :)

14 comments:

Umie Artoqiemie said...

jom baca ayat qursi sesama :)

Elie Lily said...

haaha..i love this one! :)

munirah said...

umie ; mari :)

munirah said...

elie ; thanks :)

sueRAFE said...

budak kecik sekarang ni advance btw thanks for sharing :)

msrh's said...

i takde fb ! hihi

munirah said...

suerafe ; haha taw xpe :D ur welcome :)

munirah said...

msrh ; tapi u mesti ada twitter an an ? :D

kEm aLi said...

munnny : baru pasan entry kta cita menda sama.tapi yg ang nya lagi hebak laaa..hikhik

faraheleena said...

kasut yahoo tuh cantek la !*tibetibe*
thnx share the info :D

KaSoT PuTeH said...

kasut kt dlm gmbr tu ade jual x?? hahaha.. bermnat plak.

munirah said...

kem, haha dok hebaq pongggg :D thanks reading ;)

munirah said...

farah, haha cantek an ;) haha ur welcome :)

munirah said...

kasot puteh, tak taw lah :D tapi beg i jual lah :D promoteeee ;D