Assalamualaikum :) i'm Munirah. this is my blog. i'm writing things that bugged in my mind, do respect me if u wanna me to respect u :) family . friends . him :) they are all mine. i become stronger with them by my side :)

Monday, March 21, 2011

air yang mengalir begitu beharga youuu!

terbaca ni (klik nak bace lebih lanjut )..and then aku sendri terpikir.. nape ye wanita or lebih senang perempuan nih (including me) sangat senang mengalirkan air mata ?


well wanita dikurniakan 9 nafsu and 1 akal..most of the time mereka gunakan perasaan tuk membuat keputusan..bukan seperti lelaki..and sebab tu lah allah meletakkan kuasa menjatuhkan talak di tangan si suami bukan isteri.. kerana Allah lebih mengetahui ape yang kite tak tahu :) and sebab tu jugak lah an pemimpin mestilah dari kaum Adam.. tak kire lah pemimpin negara pemimpin keluarga mahupun ketua kelas (owhh okeyh yang tu xpe kottt :D ) haha

mereka kami aku.. kadang-kadang bagi aku mengeluarkan kate kate itu pahit sangat..mengeluarkan air mata tuh laju je..kadang-kadang tanpa dipaksa ia turun mengalir sendri dikala mulut berhenti berkata , mata mengambarkan nye ( ayat! fuuhhhh haha ) tapi tidak tahu kah mereka mereka ini yang air mata mereka sangat sangat berharga ? for me, orang , lelaki atau kawan2 or diri sendiri yang menyebabkan air mata itu mengalir should know better.. do she deserved to be treat by that way ? hurmmm..tepok perut tanya selera :D haha ( okeyh not in the right mood ) haha bagi aku..kadang-kadang air mata ni sendiri jatuh tanpa di pinta bila hati merasa sedih bila mulot tak larat berkata-kata..ia mencerminkan perasaan semasa .

well, macam aku..aku taw aku bukan (tak berapa lah an) anak yang baik, kadang-kadang berlawan mulot walau dengan mak sendiri ( okeyh aku tawaku anak yang jahat, atleast i do admit it okeyh! sorry ma..i love u ) and everytime i do..aku betul2 menyesal and sure menangis tak berhenti2 sampai tertido.. and tha was just the way i express it okeyhh..menagis..and the next day..okeyh balik :) senang kan aku ? haha

for guys out there, jangan lah kamu menyakiti hati wanita..kerana ingat hati mereka sangat rapuh..jangan lah kamu menyia-siakan air mata yang begitu berharga :) bak kate pantene, kerana diri wanita begitu berharga :D haha ( tukar sket xpe an an an )

haha okeyh i should stop now..haha aku dah makin merapu merepek sudah nih :DD hahaaha

p/s sila bace saja and ignore kan ermm entry yang macam sedih emotional je nih :)

p/s/s i'm not a good writer..tak berapa pandai meng'elaborate kan ayat! HAHA enjoy ye :) tahnks yaww !

2 comments:

melle. said...

ha'ah kadanng2 lelaki tak pandai tackle hati wanita

munirah said...

haha laki laki memang begituh!