Assalamualaikum :) i'm Munirah. this is my blog. i'm writing things that bugged in my mind, do respect me if u wanna me to respect u :) family . friends . him :) they are all mine. i become stronger with them by my side :)

Saturday, May 21, 2011

.

assalamualaikum :)

entry ni bakal berbunyi emosi sedikit (?) jadi, sesiapa rase macam baru je bukak, taknak bace.. boleh tekan X kat atas kanan sane :) no hard feelings, really :)

source, tumblr


ada beberapa perkara yang aku tak berapa suke lah an.. aku terbace ini kat belog ayeem ayeem :D okeyh mule bace aku dah pelik dah.. kalo die tak suke orang add die, tak payah bagi fb die an ? tak ke macam tu, but then die yang baik hati nya maka buat fb baru ( yang lain ) untuk fan followers  die.. okeyhhh good effort :)

but yang aku tak suke nye biler ; 


# kau dah sebok letak kau nye fb link then say something like that (?) kalo rase macam tak perlu nak tengok die update what-so-ever-called-status , then remove jelah die dari news feed kau !or boleh jelah kan nak remove friend kan (?) ape lah susah sangat..

# kau approve orang sesuke hati lepas tu complain sane sini... once, kawan aku pernah tengok aku bukak fb then die cakap.. wow ! 20++ kau nyer friend request !! to be honest, aku hanya akan approve biler aku kenal and ade mutual friend ramai je :D 

facebook ni adelah tempat kite bersosial, share gambar, opinion and our life.. jadi untuk ape kite nak share sume tu kat sesuke hati orang je ? lain lah kalo kau memang nak cari kawan an ? yang tu lain lah :D haha but then, jangan lah complain !

# dapat tagged photo or post then bising bising sebab noti penuh, hello ! there is button where you can remove ur name from being tagged right ? dari kau melalut bising bising noti banyak, g je kat situ remove name, habes cerita !

# rase menyampah ape yang kawan kawan kau update ! kau nak remove, kawan kau.. jadi kau ignore je, tak boleh ke ? ni nak datangkan plak status status yang sangat sedap mata nak membaca !

# nak marah dengan orang orang yang stalk kau ! kite boleh kawal kan ape yang kite share bagai, control jelah ape yang dishare kalo rase taknak orang tuh stalk kau bagai :D bukan susah pon :)

jangan nak salahkan orang biler kau sendiri ade fb, blog, twitter, tumblr or other social network biler ade orang dok sebok stalk kau ! sebab kau sendiri yang membenarkan nya :D


p/s itu enchik tak bagi gado gado nih :D tapi entry ni tak ajak sape sape gado kan kan kan :D


p/s/s ape yang ditulis ape yang aku rase, kalo terasa, mintak maaf berbanyak :D ini hanya pendapat perasaan aku je :)





4 comments:

Far8 budak baik said...

alala..aku pun mcm tu gakkk...
komen kutok siap..hahahaha
kau kan ada kuasa magik..
tekan je unfriend tu..
hahahahaha =p

munirah said...

haha tu lah :D senang nak tekan memang senang :D

Farhana Norudin said...

agreed :)

melle amir said...

betul !