Assalamualaikum :) i'm Munirah. this is my blog. i'm writing things that bugged in my mind, do respect me if u wanna me to respect u :) family . friends . him :) they are all mine. i become stronger with them by my side :)

Tuesday, May 31, 2011

family day 2 :D

assalamualaikum :)

family day 2 huh ?

" Family Day is the name of a public holiday in South Africa, in the Canadian provinces of AlbertaOntarioManitobaSaskatchewan, andPrince Edward Island, in the American states of Arizona and Nevada, in Vanuatu, in Vietnam and (as "Family & Community Day") in theAustralian Capital Territory. "
tu adalah hasil daripada wikipedia :D maksud family day (?) haha hari tu family day yang office ma aku yang organized, this time, memang family sendiri yang buat (?) haha dont know lah, tapi this holiday sort of family day to me :)

since start dari sabtu lepas lagi dah start cuti sekolah, kiteorang satu keluarga decide nak pergi bercuti :) but then macam banyak kos and muiz plak tak cuti and ect. jadi plan g kelantan je sebab ade kenduri kawen sepupu ma , angah :D pastu ayah cakap dah alang alang g kelantan nak singgah ganu , yeayyyyy ! ( berangan lah kejap konon dapat jumpe enchik tu ) and end up tak jumpe pon :D haha nevermind lah sebab dah nak masuk sem baru kan :D leh jumpe like everyday kot ! everyday ! haha

jadi kiteorang bertolak awal pagi lagi :) ayah tak biase bawak kate g kelantan jadi kena kuar awal lah :) kol 5am dah gerak :D and keteorang berhenti makan solat and toilet :D

dah penat tak taw nak sambung pamnjang panjang :D mari tengok gambar mari :)

ifah, ma and akak before g kenduri :D

sampai sane je, kiteorang g umah tok su aku then makan :D pastu pergi ke tempat penginapan bilik tu besar , murah je semalam RM80 :D ade dua katil queen, tv, air cond, keatle bagai, and toilet dgn heater die :D murah lah kan ? and comfort lah sebab tempat tu nampak dijaga dengan baik :)

jalan jalan , malam tu pulak sepupu ma bawak g balai islam kat sana :D then kiteorang g wakaf che yeh :D shopping sakan ah :D haha barang murah giler kot :D

penat shopping, balik tengok citer ape ntah kat tv3 sume tertido :D haha the next day, kenduri :)

owhhh aku nampak berseri dengan bunga :D

berangan jelah :D haha sila isi tempat kosong itu segera :D ( mood ; gatal )

die bajet die RINGAN ! padahal =,='

lauk :D sume masak sendiri kecuali ayam percik tuh :) sedap giler orang kelantan masak :)

and meet budak budak comel penghapus kebosanan yang melanda :D

adam :D agah sikit dah senyum :) anak due pupu ma kot (?) haha

widad :D ini budak comel sepupu aku :D rambut die yang mahal tuh :D haha

ignore muke aku yang serabai tuh ! haha budak ni name ye, qistina :D 8 tahun, aku dok layan die, then waktu nak balik die cam xnak lepas aku kot :D haha maybe sebab die sulong kot (?) keinginan nak kan kakak :)

lepas kenduri tu kiteorang tido rumah due pupu ma jugak :D rumah ye ngan tempat penginapan lebih kurang je :D haha sebab ade air cond kot (?) haha

jalan jalan , esok nyer tuh, p.cik zuki and cik la, due pupu ma tuh bawak kiteorang g jalan jalan kat kelantan :D mule mule pergi breakfast, then g pengkalan kubor :D pengkalan kubor ni kat ngan thailand :) time nak masuk pon ade pemeriksaan bagai , naseb bek takde ape ape :)
nak masuk sini kena lalu kastam kot :D belakang tuh, nampak ? masuk kena check, kuar lagi lah :D haha

lepas lunch sume, kiteorang bertolak pulak ke terengganu tercinta :D lame lah jugak perjalanan :) dalam maghrib tu baru sampai lepas beberapa kali tersilap jalan :D haha

penginapan kat terengganu kiteorang duduk rumah sepupu ayah :D jalan jalan before balik, kiteorang singgah pasar payang. sepupu ayah cakap, mentang mentang sekarang musim cuti, peniaga kat pasar payang sume double kan harge barang, cth, kalo tulis harge kain tuh dalam RM3++, dalam RM190 je sebenarnye :) dasyat kan kenaikan die ? tapi sebab nak jugak pergi, kiteorang gerak lah jugak g payang :D

dekat rumah sepupu ayah :D

kat pasar payang :D since aku and akak aku malas nak berjalan sangat dlm payang tuh, kiteorang duduk luar jelah :D

DURIAN :D boleh lah :)

dan mesti haruslah ade gambar gambar bosan dalam kereta :D

lihat ? haha aku suke this pict :D

walaupon penat letih sume ade ( bajet macam drive !) tapi best pergi kelantan dengan ganu :)

p/s best kalo merata rata tempat ade saudara kite :D haha

p/s/s sedih tak dapat jumpe itu enchik :( due due macam tak sihat je semalam :D kimia (?) auwww ! haha

sekian :D

3 comments:

Teen said...

nampaknya u dah membesar dengan baik semenjak 3 bulan kita bercuti. dun get me wrong..u nampak mature n very kewanitaan haha
p/s nasi tu nampak sedap kotttttt

munirah said...

haha serius ? haha good lah an ? g kelantan ganu asyik makan je doe :D

melle amir said...

family day gituu