Assalamualaikum :) i'm Munirah. this is my blog. i'm writing things that bugged in my mind, do respect me if u wanna me to respect u :) family . friends . him :) they are all mine. i become stronger with them by my side :)

Wednesday, May 18, 2011

kejadian menyeramkan aku .

assalamualaikum :)

okeyh this is the real story ! haha of course it does silly me ! haha last friday, aku n kawan aku nani decide nak g uia pj ( aku yang ajak sebenarnye :D ) since roomate aku nak balik perak that saturday. maka bermule lah kejadian seram menimpa diri malang aku ni .

begini cerita nya, kiteorang nak ke pj mesti lah nak kena naik lrt sampai ke stesen u then nek bas baru sampai ke uia pj :D since kiteorg naik dari gombak, which is the last or first (?) terminal, jadi orang memang takde lah and kiteorang pilih seat yang takde orang pon..and seat yang dipilih nani adalah seat 3 orang je muat :D

samapi stesen mane ntah ade seorang laki masuk, owhh forgot ! seat depan kiteorang ade sorg laki and sorang perempuan which made, depan aku kerusi kosong ! owh sambung, then ade sorang laki ni masuk and usha seat sebelah aku.. aku pon berganjak sket lah ke nani an.. bagi ruang that guy nak duduk..

woahhhh bau die ! fuhhh menusuk ke paru paru aku woi ! laki ni smoke and bau die damn kuat nak mati giler ! kejadian ni pernah jadi kat aku taw before ni and aku decide turun next stesen then naik balik lrt.. not a big deal an ? but then this time i was not alone okeyh ! aku dengan nai.. so perlu cakap and ajak die turun sume lah.. and nani ni plak ngantok and tido, okeyh tido tido ayam ayam je pon :D tapi susah jugak lah aku nak berkompromi sebab belom pape die dah tutp mate die ! haha

nasib aku cam baik sket lah kot (?) okeyh act sikit pon tak ! hahaha aku dengar lagu dekat fon jadi i was wearing an earphone and i didnt even look at the guy ! bau die buat aku taknak toleh pon ! but then die suke gerak gerak, ni yang wat aku jadi seram and wonder nape.. and kaki die cam gerak nak dekat ngan kaki aku and i was thinking, owhhh pervert ! dengan tangan die lagi gerak gerak..seram okeyh seram ! aku macam usha gune ujung mata jelah an die ni macam nmana orang nye.. owh dari segi pemakaian, MENCURIGAKAN ! at first tak nak lah pk camtu, but then biler he act like that, okeyh pikir jugak ! haha

and biler sampai je mane mane stesen aku risau jugak lah sebab beg aku atas peha ( dengan cara ni peha die tak berlaga lah dengan peha aku, aku harap lah ! ) aku takut die grab, pastu die lari kuar ! owhh okeyh die tak wat jugak tuh ! aku mengadu lah kat enchik itu.. die suruh aku bagun or tukar tempat lah, senang cakap jauhkan diri dari laki tuh.. aku ade pikir seriously i did think bout that ! tapi fikir yang nani tido.. macam payah lah pulak an ? jadi aku decide, sabar jela.. next stesen die turun lah.. tapi next punye next punye next die tak turun jugak ! and stesen universiti nak dekat dah ! okeyh sah laki ni stesen die lagi jauh !

and finally, sampai stesen U :) and aku kuar lah dengan nani, biler kuar tu aku pusing nak tengok that guy, die tengah pandang kiteorang ! SERAMMMMMM ! and kuar je dari lrt,

nani : laki sebelah kau tuh kenape ?

aku : ntah ! seram doe aku dengan die ! kau plak tido !

nani : aku tunggu kau je, kau cuit ke ape ke, aku ikut jelah kau gerak..

aku : lahhh pulok ! aku ingt taknak kacau kau tido..

nani : tapi serius die asyik pandang kau je kot ! aku tengok lah jugak, aku bukan tido mane pon..

and by that time aku pusing kat lrt balik tengok.. kebetulan ade lrt yang menuju ke gombak balik, and guess what ? that guy keluar and masuk lrt yang menuju ke gombak ! owhhhhhh... i dont wanna say it again and again tapi nak jugak ! SERAM ! haha ape motif die ? nape tak turun stesen die ? owh banyak persoalan menerpa minda time tuh :D

since kawan aku emma pernah face this thing, aku rase macam taknak lah pk yang sume orang seram an :D but then bile faced this kind of situation, i think i really need to be more careful :D bukan syak sume orang freak tapi just be more careful :)

p/s time tulis ni bulu roma sume tegak fikir kejadian berlaku :D

2 comments:

Anonymous said...

hensem tak laki tu?

munirah said...

owhh lupe ehhh ? haha laki berusia lingkungan 30-40 tahun ! muke tak hensem lansung ! haha