Assalamualaikum :) i'm Munirah. this is my blog. i'm writing things that bugged in my mind, do respect me if u wanna me to respect u :) family . friends . him :) they are all mine. i become stronger with them by my side :)

Sunday, October 16, 2011

yang tua telan banyak lagi garam dari yang muda :)

assalamualaikum :)

last week dari hari jumaat petang hingga ahad, which is semalam..aku attend 1 kursus ni. kursus membuat baja organic :) sebabkan cuti yang panjang nih tak tahu nak buat ape, maka bile ayah aku offer pergi kursus ni, aku pon onn jelah tanpa pikir panjang :D *owhhh silly me --'

time nak daftar tuh, aku carik name aku sambil-sambil tengok lah sape je yang ade an , terkejutnye aku, 'ayah, ni sume orang-orang tua lah !' owhhhh kejam aku :D

aku adalah paling mude , fresh sweet 19 baru :D and yang paling tua, 70 tahun ! memang dah taraf tok wan aku lah an :D


tapi duduk dengan orang orang yang berumur ni, aku ingat deorang ni matang and serius je lah , TIDAK SEKALI ! makcik and pakcik ni sume kelakar kot :D sebenarnye ade je abangabangabang an :D tapi tak best dok ngan deorang haha duduk ngan p.cik m.cik nih SUPERB ! deorang kelakar, deorang berpengalaman :)


aku tak mengantuk pon dengar talk :) fuhhhh banggga :) *pertamakalinyalahtakngantok :D sebab orangorang yang bagi talk ni best :) macam en.Kamal , die adalah presiden persatuan pengguna pulaupinang :) sangat kelakar :D and sangat berpengalaman .


banyak ilmu yang aku dapat dari kursus tu, even aku tak bape sihat, tapi its FUN :) insyaAllah in the next entry *kalo rajin la , aku ceritakan ilmu yang aku dapat :)


sesungguhnya manusia apabila meninggal dunia meninggalkan 3 perkara :

  • sedekah jariah .
  • doa anak yang soleh .
  • ilmu yang bermanfaat :)

sekian :)

4 comments:

Elie Lily said...

salunya kalau dgr talk, sure tertido..kalau tak tertido tu, mean best sangat2 la talk tu..hehe

munirah said...

haha agak lah :D penceramah die best :)

Kathy Tuah said...

kdg2 org yg berumur ni mmg best..yelah, pengalaman bergurau senda dah banyak kan..hihi

munirah said...

kathy tuah ; ha'a :)