Assalamualaikum :) i'm Munirah. this is my blog. i'm writing things that bugged in my mind, do respect me if u wanna me to respect u :) family . friends . him :) they are all mine. i become stronger with them by my side :)

Sunday, December 18, 2011

memori :)

assalamualaikum :)

courtesy, blog serius :D


gambar , kamera dan perempuan memang tak boleh dipisahkan . ehh (?) pasal plak dengan perempuan sekali ? nowadays laki pon gila kamera an ? bukan gila kamera as in nampak kamera je possing lah :D tapi as in jadi seorang juru gambar or photoghrapher :)

kalo kau orang sedar, dulu dulu dulu zaman ayah kau orang muda muda yang perut pon tak nek lagih tuh, ade dah trend SLR, bukan digital, manual punya . pastu zaman guna kamera pakai kodak. pastu zaman suma orang guna kamera yang biase punya tuh, alaa yang biase tuh lah yang pakai memori ngan bateri tuh.. tahu tak yang mana ? okayhhh sila buat buat tahu jelah . pastu sekarang kembali balik guna DSLR :) yang kalo kau jalan jalan g memana mesti jumpe orang dok kehulu kehilir mengambik gambor ngan dslr die tuh.

seriusly, aku tak berminat pon nak own dslr 1 :D ade orang nak bagi free (?) wa amek jelahhhh haha kalo ade yang kamera biase sony pon aku dah bersyukur :) ape function utama kau own kamera ? nak amek gambar kan ? camera phone cabuk xpress music aku pon boleh what amek gambar --' cuma cuma okayhh fine ! quality tak cantik -..-

owhhh aku makin terpesong ehhhh ? memori munirah memori ! entry nih pasal memori lah --' ape yang aku bebel kat atas dengan tajuk entry aku ade kaitan die, perlu bersabar sedikit lah sebab tuan empunya blog suka merapu lebih haha

kalau kau orang sedar, zaman pakai kodak or film dulu, kalo dah habes isi film tuh, kau cuci gambar, kau masuk dalam album kan ? buat kenang kenangan masa tua nanti kau tunjuk kat cucu kau, 'haa, nilah ghupe nenek masa muda, cantek tak ? hikhikhik' .tapi, sekarang bila dah suma orang pakai dslr, kamera digital, kamera cabuk fon sape yang rajin g kedai cuci angkat kening sekarang ! tak rajin kan kan kan ?

jadi seperti dalam entri NI, aku nak sangat or lagi senang cakap mahu memiliki lomo :D okayhhh sape nak bagi free comment cepat ! haha lagi senang kalo ade polaroid an ? tapi itu lagi mahal dari lomo :') sobsobsob. kalo ade lomo, amek gambar, g rajinkan diri cuci, simpan dalam album buat memori masa tua nanti :') ade mase free, bukak album usha usha gambar kala dulu kala kurus 'ouhhh, aku dah gemok, lihatlah diriku yang kurus 5 tahun lalu, sobsobsob' haha

lebih baik memiliki kamera cabuk je, cuci gambar tuh, simpan buat memori dari kau own a dslr, amek gambar jutajuta since kau bukan photoghrapher hebaq and u dont keep any memori with u :D

p/s kalo ade dslr nak bagi free pon i rembat jeh an kalo ade yang nak bagi haha

10 comments:

littledolphin said...

saya ada dslr tapi tak reti sangat guna.hahahaha

terpaksa beli sebab ada subjek photography. T.T

lagi suka yang compact digital kalau just for fun.lebih kecil dan lebih murah.hehehe

athirahmazlan said...

kite pakai kamera henset jek. hehehe

Иван Сушков said...

Hah its real like this!))

munirah said...

litle dolphin, haha beli, kena belajar lah gituuu ;)

munirah said...

athirahmazlan , sep sama sama ! haha

munirah said...

owhh u that i cant spell ur name :D kannnnnn ? ;)

aleen aiden said...

pehh dah lame gile oih xgi cuci gambar.skang main simpan dlm lappy je gamba yg dah snap tu.

^o^...Cek pipah L!fe Story said...

kak munirah..thanx,sebab bagi semangat..mudah-mudahan..Amin!

munirah said...

aleen aiden, kannnn ? sama je :D

munirah said...

hey adik, ur most welcome dear :) tahniahhh 6A pon bagus dah :)