Assalamualaikum :) i'm Munirah. this is my blog. i'm writing things that bugged in my mind, do respect me if u wanna me to respect u :) family . friends . him :) they are all mine. i become stronger with them by my side :)

Wednesday, December 21, 2011

tulang rusuk :)

assalamualaikum :)

ni entry jiwang karat, segala bahasa akan jadi bahasa karat, before rase macam akan muntah, sila keluar dengan kadar segera, bahaya karang muntah atas lappy anda haha seriusly tak kesah :)





u selalu cakap, 'u tak pernah cerita pasal i kan ?' eheemmm, here's one for u, specially for U azhar sulaiman :)

cinta yang kita bina dari tahun lepas sangat bermakna bagi i. mungkin sebab u adalah cinta i yang terakhir..ya mungkin, kerana kita tak tahu akan ape yang telah ditakdirkan buat kita berdua.

but something i sure tahu, buat masa sekarang, hati i milik u :) and i harap sangat it will forever and ever belong to u :)

walaupon kita selalu gaduh, ehhh silap. walaupun i selalu buat u marah, annoying , u tetap sabar dengan kerenah i yang banyak fiil nih. u tetap sabar, ye i taw kadangkadang u bengang jugak kan ? itu pasti. setiap manusia ada tahap kesabaran nya. u tahu macam mana tak nak buat ia berlarutan kan ? i tengah tengah nak marah, u ajak solat :) semoga i lebih tenang dalam berfikir kan ;) thanks awokkkkkk ;)

sebab kan u jugak, i banyak berlajar untuk menjadi seorang wanita yang lebih baik . mungkin dari segi memasak, mengemas. u taw kan, i sangat malas lipat baju, kalo boleh suma nak sangkut haha tapi sekali tuh, sape ntah cakap, 'habislah azhar kena beli hanger banyak banyak haha' tapi i belajar lah nak lipat walaupon kengkadang tuh rase jugak macam 'alahai jap esok nak pakai dah ni, nak kena lipat lah pulak' haha ye ye i kadang kadang rase macam tuh haha tapi disabarkan je rase nih, i kena belajar !

i lagi (?) rajin nak memasak, nak try masak makanan makanan kegemaran u tuh :) sampaikan carik resepi kat internet nak buat nasi minyak kegemaran u tuh, keluar resepi yang suruh letak sunquid ngan sirap ! haha i pon pelik, orang ganu memang buat nasi minyak macam ni ehhh b ? hahaha

tapi i lagi harap kalo 1 day, i jumpe mak u and belajar sume jenis lauk yang u suke ikut style mak u :) ye i taw, masakan mak u takde sape boleh tandingi kan ? jadi i nak lah belajr, kalo i tak dapat no.1 dalam masakan kat hati u, i nak jadi no.2 bolehhhhh ;)

time mula sume orang tahu kita 'bercinta' *couple itu haram bercinta itu perasaan manusia :D* ramai orang tanya, 'sapa yang ngorat sape nih ?' sampai sekarang, i tak taw nak cakap sape kot haha tapi, time kita kenal kenal kawan kawan tuh, i jatuh hati dengan u ;) u rajin ke masjid, u rajin g talakki, u dengar nasyid, surah. that man, really made me fall in love with him ;) yup, kerana iman dalam dirinya :) tapi siapa pon u sekarang, macam mana pon perangai u, i terima dengan hati terbuka, sebab time i terima u, i tahu, i kena terima u seadanya ;) tapi kalo dapat berubah, baik berubah kearah kebaikan kannnnn ;)

i harap dan sentiase mendoakan agar

i suka gambar ni, muka u nampak penuh beriman :D ya ya i taw, edit kan kan kan ? haha


#hubungan kita ni dijauhkan dari maksiat :) i taw, macam mana pon, rindu itu je zina hati kan ? tapi the other khairul kata lainnnnn ;) i dah bace, and i harap pon u bace ;)
#hubungan kita kekal sampai akhir hayat kita dan sampai ke syurga insyaAllah :)
#u adalah empunya tapak kaki syurga i ;)
#u imam kepada i dan anak anak i *ouchhh ni macam gatal sangat ! haha
#dan yang penting, bapa mithali kepada anak anak kita ;) *kenyitkenyitmata hahaha
# u dapat bimbing i ;)
#tulang rusuk dalam badan i, kepunyaan u ;)

memandangkan macam ramai remaja baya kita yang dah kawen and tunang *ni effect vid dena lah ni ;D* i berharap agar, kita dapat focus setudy dengan baik, agar dapat result baik, kerja baik, and i tunggu u masuk meminang :D HAHAHA takde kaitan dengan vid dena pong :D haha

but hey, seriously, i'll wait for that day to arrive :)

love, munirahdianuddin :)

6 comments:

mrakhr said...

Untung kalau dapat lelaki yang ingat tuhan, solat tak tinggal.

pHoenix said...

I wish I could be like you, you found a man that make you believe in, da ade harapan lak tue, yela, kite ni pown da tue, bukan bebudak lagi, bercouple tu mmg haram, tapi bercinta, bile kite da kenal hati masing2, asalkan tidak terpengaruh kearah kemaksiatan, apa yg perlu dilakukan, adalah menunggu ye tak? Mana tahu saat bahagia tu akan datang nanti... Semoga berjaya! :D

munirah said...

mrakhr, alhamdulillah :) hey, semoga u pon samaaa :)

munirah said...

phoenix, tahu ia haram :( but can i called it love instead of couple ? sebab ustaz azhar cakap, bercinta dop haram, bercouple tuh haram :D thanks ::)

Nur Azieefah said...

sweet sgt ni kenapa, aaa samalah nk kawin haha

Mira said...

sweet lah awak :))